Lej Gravemaskine Logo

Grave ud til fundament med minigraver selv

Kan jeg grave ud til fundament selv med minigraver?

Ja, det kan du, det lykkedes for Nicolai at grave ud til fundament selv, når tillbygning skulle bygges til vores sommerhus, 

Løs, mudret og svampet jord er ikke noget, man kan bygge hus på. Bare fordi jorden er solid i toppen, behøver den ikke være så længere nede, skal man dog vide. En geoteknisk jordbundsundersøgelse inden påbegyndelse af jordarbejdet kan være en billig forsikring.

Når du laver jordarbejde foran en plade på jorden, starter du med at grave rent for alle planterester og muldjord.

 Man vil gerne ned til grus eller ler, som er de materialer, der er bæredygtige at bygge på.

Hvor dybt skal jeg grave for fundament?

Har du tre lag isolering i pladen, skal der graves mindst 55 cm ud, hvor pladen skal støbes. Når det er udgravet, fyldes det med makadam. Hvis du har skullet grave dybere end 55 cm, skal den først fyldes med et bærende friktions materiale, såsom makadam eller grus.

Men det kan være svært at vide, hvad der gemmer sig i jorden. Hvis du ikke er bekendt med det, er det svært at afgøre, om der skal bruges en masse jordarbejde på stedet. Fagfolk skal afgøre, om højder, hældninger og jordens tilstand generelt er egnet til at bygge et hus på.
Man får ofte hjælp af en geotekniker til at finde ud af jordbundsforholdene, inden man går i gang med at grave.

Er du usikker, bør du gøre det – det er en billig forsikring. Det kan handle om, at jorden føles løs, mudret og svampet.

Hvor ligger din grund hvor du tænkt grave ud til fundament med minigraver?

Ligger grunden indenfor et detalje planlagt område, har kommunen ofte foretaget en geoteknisk undersøgelse allerede og så kan man bede om at se på den. I de fleste nye områder har kommunen boret et eller to huller på hver grund.

Skal man grave mere end 80 cm ud for at komme ned på fast grund, kræver byplankontoret via kvalitetschefen, at man laver en pakketest, når “graven” er genfyldt. Man vil sikre sig, at det er ordentligt pakket, så huset ikke sætter sig senere,

Jordarbejdet kan blive ret dyrt, hvis der for eksempel er meget tørve- og mosjord, så der skal graves rigtig dybt.

Skal man fylde 1-2 meter med grus, koster det omkring 190kr per kubikmeter. Andre store stigninger i udgifterne til jordarbejde er, hvis du har store sten eller sten på stedet, som skal sprænges væk. Jord, der skal stables op, bliver også ofte en rigtig dyr historie.

Grav en rende til dit fundament

Når du har gravet ned til bæredygtig jord, så kan du grave en rende til frostfri dybde, som du så fylder med beton. Lej gravemaskine eller lej minigraver til udgravning af fundament hos Lej Gravemaskine og spar ti tusindtal kroner på udgravning af fundament gennem at leje minigraver og grave selv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Seneste artikler

Nyheder & guides

I vores blog kan du læse flere gør-det-selv projekter, som du kan bruge en gravemaskine til. Du kan selvfølgelig altid leje en gravemaskine hos Hyra Grävmasin Nu.

Book minigraver

Book en 1 tons minigravere fra 700dkr pr dag (ved langtidsleje)
– Eller billigt leje af minigraver med fører fra 600kr i timen eksklusive moms.